W każdym wnętrzu kamień zyskuje przewagę w konkurencji z tworzywami sztucznymi. Potrzeba otaczania się materiałami naturalnymi, wynika nie tylko z ich piękna, ale też z odczucia, że domy wykończone materiałami naturalnymi są zdrowsze.

Naturalny kamień - granit, marmur i onyx jest ekskluzywnym materiałem. Można go wykorzystać na blaty kuchenne lub użyć w formie kamiennych płytek o różnych wymiarach na ściany. Nie każdy jednak gatunek kamienia poleca się do wykończenia w kuchni.  Najlepsze są granity, które nie wchłaniają tłuszczów, są odporne na działanie związków chemicznych, a dzięki gładkiej (polerowanej lub szlifowanej) powierzchni łatwo utrzymać w czystości. Kamienie o strukturze porowatej, na przykład piękny i szlachetny trawertyn, są trudniejsze do utrzymania w czystości. Jako okładzina ścienna do kuchni ten rodzaj kamienia nadaje się dopiero po wypełnieniu masą kamienną najgłębszych i największych otworów i zaimpregnowaniu całej powierzchni. Również mniej praktyczny na ściany w kuchni jest marmur, który wchłania tłuszcz i łatwo się plami. Aby tego uniknąć, można stosować odpowiednie impregnaty do marmuru.

Możliwości obróki kamienia: 

1.jpg 10.jpg 11.jpg

12.jpg 13.jpg 14.jpg

15.jpg 16.jpg 17.jpg

18.jpg 19.jpg 2.jpg

20.jpg 21.jpg 22.jpg

23.jpg 24.jpg 25.jpg

26.jpg 27.jpg 28.jpg

29.jpg 3.jpg 30.jpg

31.jpg 32.jpg 33.jpg

34.jpg 35.jpg 36.jpg

37.jpg 38.jpg 39.jpg

4.jpg 40.jpg 41.jpg

42.jpg 43.jpg 44.jpg

45.jpg 46.jpg 47.jpg

5.jpg 6.jpg 7.jpg

8.jpg 9.jpg